spinnangr

Kategori: Inas korte observasjoner og meninger

Ateist-misjonering?

Hyppig misjonering på Grønland i disse dager. Jehovas vitner, muslimer og kristne er alle ute og forkynner.

Er det ingen ateister som vil dra ut med "Våkn opp! Livet er bedre uten en gud", "Bli med: Stadig flere blir agnostisk ateist, her ser du hvorfor flere gjør som oss" eller kanskje "Se vitenskapens vakre vidundre!"?

Begynner å bli ganske god på bibelen og koranen, så kunne tenke meg å få mer vitenskapelig forståelse prakket på meg når jeg går rundt på gata også.

Kanskje noen vil sette opp en agnostisk-ateist-stand på torget der en dag?

Under: Fra tegneserien Bizarro av Dan Piraro

Kjære alle bensinstasjoner:

Kan dere gjøre det mulig for oss å velge sunn mat og gjerne vegetar når vi besøker dere?

I Danmark fikk jeg velge mellom mange salater, musliboller, vegetariske varmretter og diverse.
Her får  jeg bare velge mellom ulike burgerstørrelser med hvitt brød, boller, pølser, muffins og matpakker med lyst brød og kjøttpålegg. Vi nordmenn spiser allerede for mye kjøtt og sukker.

Hjelp oss ved å la oss ta sunnere valg!

Vil du bidra til å legge press på bensinstasjonene?

Ta bilder av maten, merk dem med #Sunnerebensinstasjoner og del de på sosiale medier!
Tagg gjerne meg i innlegget, @Spinnangr på Twitter og Ina Roll Spinnangr på Facebook.

NASA eller shopping?

SAS fester med gullkunder skriver DN.no. Denne sleiken av en konserndirektør vil blant annet "ta damene med på shoppingtur og gutta med til NASAs hovedkvarter i Houston".



Say whaaaat?

Hvorfor i h.... skal ikke damene få bli med NASAs hovedkvarter?!

Hvorfor tror han at alle kvinner automatisk vil velge shopping og menn vil velge NASA?

Jeg identifiserer meg ikke med å være feminist, men her føler jeg for å ta rød - eller vent litt..jeg tar grønnstrømpene på. For nå er mitt sosialliberale hjerte såret på vegne av alle kvinner og menn som blir satt sånn i bås på denne måten.

Jeg liker ikke SAS lengre.

Kjære sleike-direktør: Internett-løsningen på flyene deres er elendig og kaffen er så dårlig at den skal dere få ha til dere selv. Med så dårlig tro på kvinner skal dere slippe å ha meg på flyet en stund.
 

Synske Lilly og tv2: Dette vil jeg vite



Sveipet innom "God sommer Norge" og ble glad da jeg så at TV2 har invitert en "synsk person" til sendingen!

Det som skuffet meg var at tv2 ville snakke med henne om så kjedelige ting, som at hun hadde "sett" hvordan hun skal dø.

Kjære TV2, hvorfor stilte dere ikke disse spørsmålene:

1. Hvordan vil det norske boligmarkedet utvikle seg de neste 7 årene?

2. Vil det lønne seg med fast eller flytende rente?

3. Vil Hellas gå konkurs og bli kastet ut av EU?

4. Vil vi løse klimakrisen og i så fall hvordan? Hvis ikke, når går det til helvete med oss alle?

5. Så vil jeg gjerne vite hvilken oppslutning Venstre får i kommende lokalvalg, evt. om det blir bedre eller dårligere enn før.

Håper hun kan svare på dette neste gang dere inviterer synske Lilly. 

Takk TV2.

Er dette en bok som bør ligge på sykehuset?

Jeg var innom Oslo Universitetssykehus for å vente på en venninne, og ble nysgjerrig da jeg så at det bare lå en bok på et av venterommene. Jeg fikk sjokk da jeg så hva det var: en anti-abort-bok som har til hensikt å skremme kvinner fra å ta abort. Her brukes mange virkemidler, som å påstå at en abort øker sjansen for kreft og at gud "eier"fosteret.

Ikke vet jeg hvordan den har havnet der, men jeg håper at dette ikke er kjent for sykehuset. De bør sjekke hva som ligger på venterommene og ta bort religiøs propaganda.

Å ta beslutningen om abort er et svært vanskelig valg. Det gjør det ikke enklere og man skal bli møtt av den type litteratur på venteværelse.



Hvorfor ligger det slike bøker på et venterom på Kvinne-barn-klinikken? Er sykehuset klar over dette? Jeg antar at det er en religiøs tulling som har tatt seg en runde, men dette bør sykehuset ha rutiner for å fange opp.

"Mennesket uten Gud er syndig, skyldig, under guds dom og fortapt" står det her. Det står på neste side at "de gode gjerninger holder ikke", man må tro for å slippe å havne  "ildsjøen". Si meg, hvem tror på sånt nå om dagen?

 

"Abort kan gi kreft og andre lidelser".. ja vel..?

 

"Du skal la ditt barn leve for det er guds eiendom"



"Abort er å ta liv, og Gud har eneretten på å sette grenser for våre levedager"

Jeg tok boken og la den på bordet til resepsjonisten. Jeg håper vedkommende har vett til å kaste den rett i søpla.

Som om dette ikke var ille nok, les Gunnar Tjomlid sine blogginnlegg Saksynt om den alternative behandleren som skal kurere kreft med kvakksalveri. Hvorfor får slike folk holde på med slikt lureri?

 

Ville du reagert om dette var griser?

Har dere sett denne saken om hundeslakting fra Kina?


Det er så grusomt at det er vanskelig å tro - en festival der hunder og katter samles inn for å bli torturert før de blir spist. Noen er folks kjæledyr, andre er funnet på gata.
Alle dyrene utsettes for en grusom påkjenning i form av frykt og tortur, i følge motstanderne gjøres dette fordi de lokale tror at kjøttet smaker bedre om dyrene tortureres først. Slakteprosessene varierer, men ofte legges flere hunder i en balje med kokende vann til de dør ? noe som får dyrevernsaktivister fra hele verden til å slå alarm. Festivalen skjer 21.juni og er et årlig event i den Kinesiske byen Yulin.

Nå har flere engasjert seg for å stoppe grusomhetene, blant annet den norske kjendisen Jenny Skavland. Internasjonalt står Ricky Gervais i spissen for kampanjen mot festivalen. Vil du også signere oppropet mot dette kan du signere her!

Dette er noe som virkelig provoserer meg, men det er viktig å huske på at den maten vi spiser her i Norge ikke nødvendigvis yter dyrene så mye rettferdighet heller.

En gris skal være like smart som en hund, men hadde vi reagert like kraftig om det var griser som ble slaktet ned på denne måten?

Vel, det tror jeg ikke. Årsaken er enkel, mennesker slakter ned, slår og mishandler griser hele tiden uten at noen kjendiser ser ut til å reagerer på det.
Vil de reagere nå som dette får mer oppmeksomhet (klikk på bilde under), vel det tror jeg ikke. Jeg for min del, får mer og mer respekt for dem som velger å avstå fra å spise så mye kjøtt hver dag. Det er verken bærekraftig, sunt eller positivt ut i fra et dyrevelferdsperspektiv. Les mer om griseslaktingen her!



 

Endelig er den her..!

Den har vi kvinner ventet lenge på..

Vil du teste den? Fortell meg i så fall hvordan den fungerer! Eller skal jeg kjøpe den..?

Se: http://go-girl.com/

Kvinner er enkle skapninger

Ja jeg kan si det, fordi jeg er kvinne selv. Alle har hørt at menn er enkle skapninger, men joda, det er vi også.

Jeg kan med en gang innrømme at jeg er skyldig i minst fire, eller fem av disse tingene maaange menn hater at kvinner gjør. Dette kommer fra en diskusjon på Reddit med mange menn fra hele verden i tråden.

Jeg har brukt for mye sminke, selvbruning, snakker med babystemme og gjør meg dum og hjelpesløs i noen situasjoner.

Hva med deg?

Ta en titt og si hvor du bommer!

Liste over noen ting menn hater at kvinner gjør

Døp to barn for prisen av en?

Færre og færre velger å helle vann over babyen sitt hode i håp om at en kristen gud skal gi dem adgang til himmelriket. Det merker Den norske kirke.

Noe måtte åpenbart gjøres for å øke markedsandelen. En løsning har  derfor blitt å reklamere for dåp i kvinneblader og gravid-blader. For en strålende idé! Snart får vi kanskje døpe to unger for prisen av en, eller få halv pris på vielse nummer to. Fantastisk.

Aktiv dødshjelp

Jeg vil anbefale alle å lese denne. Jeg er fortsatt for aktiv dødshjelp for å si det sånn.

Se: http://www.aftenposten.no/meninger/kronikker/En-fars-dod-6739833.html#.VGRmaQKlJui.facebook

Politisk kvarter 9.juni:min kommentar

Første sak som ble diskutert var en meget lav andel (tror de sa 3%) kvinner som styreleder i de norske selskapene.

Flott at man ser på hvorfor det er slik og at man oppfordrer styrene til å lete etter gode kvinner. .

Men løsningen er ikke at staten skal kreve kvotering av kvinner som styreledere eller å gi gode mannlige styreledere sparken til fordel for en kvinne (!!!!)

Hvorfor ikke?

1. Kjønn kan ikke bli viktigere enn alt annet, som personlighet, motivasjon og erfaring.

2. Det er å gi et kjønn særfordeler fordi man mener kvinner trenger det. Jeg har større tro på kvinner, vi er ikke et svakere kjønn som alltid må ha særfordeler som kvotering for å få en lederrolle.

4. Det er mange andre tiltak som kan bidra til situasjonen. (Som å gi tydlige signaler, studere prosessen rundt rekruttering, kvinnenettverk etc.)

4. Det er en fin grensegang mellom likestilling og statlig diskriminering av kjønn..

Døgnåpne barnehager:

1. Det Guri Melby (V) sa..

Er likestilling kvinners rett til spesialbehandling?

Bildet er hentet fra www.veltalt.com

Jeg er blitt lei av diskusjoner om hvor trist det er at kvinner tjener mindre sammenlignet med menn, at det ikke er nok kvinner som sitter i lederstillinger/ i styrer eller der hele likestillingsdebatten når sin lavmål:
om rosa lego er dårlig for likestillingen eller ikke. Nå er det på tide å løfte debatten om likestilling opp til et høyere nivå.


Først: Jeg er imponert og stolt
over alle kvinner og menn som i flere generasjoner har kjempet for kvinners rettigheter og krav om likestilling.

Mye av det vi kvinner i dag ser på som en selvfølge har blitt kjempet for av andre mennesker i mange år. For eksempel retten til å stemme ved politiske valg, retten til selvbestemt abort, arverett, myndighet (gifte kvinner var ikke myndig før 1888 i Norge), eiendomsrett, lik lønn for likt arbeid og rett til utdanning. Dette er rettigheter som de fleste kvinner tar for gitt i Norge, men som ikke er det i alle andre land. Det er viktig at vi støtter kvinner over hele verden i å få de samme rettigheten som menn. I mange land er likestilling først og fremst en kamp for kvinners rettigheter, og det er naturlig når kvinner blir diskriminert og hold nede i mange samfunn.

 

Samtidig lurer jeg på hva vi legger i likestilling i dagens Norge. Vi gir for eksempel jenter ekstrapoeng for å ta guttedominerte studier, men guttene får ikke tilsvarende poeng i jentedominerte studier, ref. Aftenposten. Hva sier det om vår oppfatning av kjønnene? Trenger jenter spesialbehandling i høyere utdanning?


Vi kvoterer og skal ha lik kjønnsfordeling- så fremt det ikke er mange kvinner der fra før.

Som lokalpolitiker i Trondheim fikk jeg 11 verv (!), de fleste fordi jeg var kvinne fra et lite parti.

De måtte fylle opp en kvinne-kvote. Hva førte det til? Mange verv var ønsket, men noen følte jeg meg presset til å akseptere. Jeg fikk også ved noen tilfeller vite at jeg hadde fått et verv etter tildelingen. Jeg var ikke en gang spurt. Ansvaret gjorde at jeg i perioder følte det vanskelig å strekke til. Dette kan ikke vært intensjonen da man satt regler for hvor mange kvinner man skal ha i ulike politiske verv. Hvorfor er det et godt tegn for likestillingen når det er tre kvinner som styrer landet, men det ville vært katastrofe om det var tre menn?


Norsk likestilling har handlet mye om at kvinner ikke tjener like mye som menn. Man har sett på dette som et tegn på manglende likestilling- selv om vi vet at det har en sammenheng med yrkesvalg å gjøre. Jeg vil gjerne kjempe for at sykepleiere skal få høyere lønn, men da fordi det er et viktig yrke hvor vi trenger kloke hoder- og ikke fordi det er flere kvinner som jobber der. Et lite paradoks er det at Norge har et av de mest kjønnsdelte arbeidsmarkedene i verden. Hvorfor øker forskjellene med stor likestilling? Det kan umulig ha med interesser å gjøre..?

 

Spørsmålet er om vi har blitt så fokusert på kvinners rettigheter i Norge at vi har mistet evnen til å løfte blikket og se på likestillingen i et større perspektiv. På SV sin hjemmeside ser vi for eksempel disse fanesakene om likestilling. Er likestilling det samme som å kjempe for kvinners rett til spesialbehandling?

 

La oss prøve å løfte blikket litt og se på begge kjønnene: Menn dominerer åpenbart på toppen. Menn tjener som gruppe mer,de har flere lederverv, osv. Men hvilket kjønn er da blant "taperne"?

 

 

Hvilket kjønn er overrepresentert blant ungdom som dropper av skolegangen sin?
Hvem stryker mest, bruker for lang tid på studiene og oftest faller fra?
Hvilket kjønn er overrepresentert blant rusmisbrukere? Hvem havner i norske fengsler? Hvilket kjønn tar oftest selvmord? Hyppigst blant arbeidsledige? Hvem har kommet tapende ut av kampen for omsorg for egne barn? Hvilket kjønn dør hyppigst i trafikken og lever kortest?

Hva er det største problemet - at mange menn dropper ut av skolegangen eller at det ikke er "nok" kvinner som blir ledere?

 

Ta også en titt på denne bloggen, skrevet av en feminist. Hun lister opp 55 grunner til å være feminist. Jeg er også opptatt av at vi skal ha de samme mulighetene og pliktene i samfunnet, men jeg er usikker på om denne listen er et bevis på at det ikke er slik i dag.

La meg starte med det første argumentet; "at gutter og jenter ikke kan lese de samme bøkene".
Hun begrunner det med å gi eksempler på bøker som retter seg spesifikt mot et kjønn. Jeg ser ikke at noen bøker som er mer spissa på hva mange gutter og jenter er opptatt av begrenser mulighetene deres på noe som helst vis. Det er uheldig at bøkene heter "en ekte gutt" og "en ekte jente", "404 ting for gutter" og "404 ting for jenter" -ettersom mange gutter vil like temaet i den rosa boken og omvendt. Titlene bidrar til å forsterke normer om hva en gutt og jente skal være, men løsningen er ganske enkel: ikke kjøp bøkene. Hvis det begrenser våre muligheter så begrenses de i hvert fall likt, det er like begrensende for menn som for kvinner. 

 

Videre kommer det en haug med bilder som skal argumentere for feminisme. De fleste en kritikk til hvordan kvinnekroppen brukes i reklame, kritikk av kroppsfokus (for eksempel reklame for å ta større pupper) og holdninger til hvordan menn og kvinner er eller skal være. Det at kvinner er brukt mer i markedsføringen enn menn, og at det er mye fokus på kvinnekropp- er det noe som hemmer kvinners muligheter? Jeg er usikker. Kan man ikke også si at det bidrar til at menns kropper ikke blir oppfattet som like fin, attraktiv eller seksuell som kvinnenes? Handler feminisme i Norge om å se kvinner ut i fra et offerperspektiv -mer enn å se på begge kjønn ut i fra plikter og muligheter i samfunnet? Og i hvilken grad tar feminismen hensyn til biologiske forskjeller mellom menn og kvinner som gruppe?


Poenget er
at likestillingsdebatten har vært, og fremdeles er for snever. Vi kan ikke ha som mål at kjønnene skal bli like. Likestilling handler ikke om at vi skal være like rik, ha like interesser, ha de samme bøkene eller de samme egenskapene. Det er på tide å akseptere at vi er forskjellig. Slik må det være.

 

Vi må også revurdere målene og virkemidlene vi bruker. Hvorfor skal det være 40% kvinner i styrer rundt omkring? Er ikke målet at kvinner og menn skal ha samme mulighet til å få styreverv basert på kompetansen sin? Hvor langt skal man kunne gå? Trenger vi en person med en annen etnisitet i hver ledergruppe? Har vi sjekket om homofile tjener like godt som andre menn?


Likestilling bør handle om like muligheter og rettigheter for menn og kvinner. Etter min mening bør ikke staten sette mål at vi skal ha et mer kjønnslikt samfunn. Den norske stat må gi oss friheten til å være forskjellig- ikke jobbe for at vi skal bli mest mulig lik. 

 

 

 

 

Dette vil jeg jobbe for i Oslo!

Jeg har sagt at jeg vil stå på listen til Oslo Venstre ved kommende kommunevalg. Her kan du lese om min første kampsak!

Bildet er hentet fra plusstid.no

SAK 1: 

Styrke skolehelsetjenesten ved å gjøre en psykolog tilgjengelig for barna!

Mer enn 70.000 barn og unge har psykiske lidelser. Mange barn og unge sliter også med stressrelaterte psykiske helseplager, vold og mobbing(NOVA,2013).

 

Hvorfor skal psykologer som jobber med barn og unge være plassert på

kontorer rundt i byen i stedet for å være der barna oppholder seg  mesteparten av dagen?

 

På Knarvik videregående skole utenfor Bergen har de psykolog tilgjengelig fire dager i uken. Resultatet er at ansatte ved skolen opplever å ha fått et kompetanseløft, og elever med psykiske problemer blir fanget opp tidligere. Rommen skole i Oslo har også hatt gode resultater av å ha en psykolog i halv stilling. Dette tilbudet bør flere elever få!

 

Ved å flytte ressursene tettere på barna kan man få et lavterskeltilbud der barna kan få hjelp uten å måtte henvises først. Det kan gjøre at flere fanges opp tidligere og man kan få ta tak i problemer før de blir større. Dette kan også virke forebyggende på at unge dropper ut av skolen.

Det er mange temaer som skolene må håndtere som ville vært enklere med en psykolog tilgjengelig,- som mobbing, konflikthåndtering, rusmisbruk, seksuelle overgrep eller vold i hjemmet, atferdsvansker hos barna.

Noen tenker kanskje at man sykliggjør mennesker ved å la dem ha en psykolog tilgjengelig for dem, men det mener jeg er feil slutning. Foreldre venter ofte lenge med å oppsøke fastlegen med sine barns psykiske vansker. Da har utfordringer som ofte kunne vært tak i tidlig blitt større. Den pedagogisk-psykologiske tjenesten  (PPT) er blitt en tjeneste som utreder lese-, skrive- og lærevansker, mer enn en psykisk helsetjeneste. Barn og unge henvises derfor til spesialisthelsetjenesten, men det kan være stigmatiserende og ta for lang tid.

 

Jeg mener at et psykisk helsetilbud for barn og unge bør være et lavterskeltilbud.

I stedet for å vente til at de unge havner i en dyr spesialisthelsetjeneste kan vi spare mye på tidlig innsats der barna er: på skolen.

 

Hva tenker DU om dette?

hits